Met deze heerlijke rode bessen crumble repen kun je letterlijk alle kanten op! Ideaal als ontbijt, gezond tussendoortje of om uit te delen wanneer je visite krijgt. Afgekoeld kun je de crumble repen een kleine week bewaren in een gesloten trommel. Recept en fotografie komen van @dekokendezussen.
Ingrediënten voor 12 repen:
Deeg
- 275 gram bloem
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 170 gram roomboter
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 70 gram havervlokken
Vulling
- 320 gram lemon curd, deze kun je zelf maken of in de winkel kopen.
- 300 gram rode bessen
- 50 gram fijne kristalsuiker
Bereidingswijze crumble:
Voorbereiding
- Leg de roomboter een paar uur van te voren buiten de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Dit is afhankelijk van de oven die je gebruikt, let altijd goed op tijdens het bakken. - Bekleed een bakvorm met bakpapier.
De bereiding van het deeg
- Meng de bloem met een snufje zout
- Mix de roomboter samen met de kristalsuiker en vanille-extract tot een luchtig mengsel.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan de mix tot er een goede massa ontstaat.
- Bewaar ongeveer 225 gram van het deeg apart voor de crumble.
- Verdeel de rest van het deeg over de bodem.
- Duw het deeg goed aan en maak het plat.
- Bak het deeg 25 minuten tot het goudbruin en gaar is.
- Laat het deeg afkoelen.
- Mix de overige 225 gram deeg met de havervlokken.
- Plaats dit in de koelkast totdat je klaar bent om de crumble toe te voegen.
Afronden van de crumble
- Verdeel de lemoncurd over de bodem.
- Meng de rode bessen met 50 gram kristalsuiker.
- Verdeel de rode bessen over de lemoncurd.
- Pak het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel deze over de rode bessen.
- Plaats de bakvorm terug in de oven en bak het 35 tot 40 minuten tot de crumble bruin is.
- Laat de crumble repen goed afkoelen.
- Haal de crumble uit de bakvorm en verdeel deze in repen.
Ga jij deze lekkere crumble maken? Tag ons dan in je creatie; #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl. Smakelijk!