Actief met innovaties

Als specialist in zachtfruit omarmen wij nieuwe ontwikkelingen en zijn wij altijd op zoek naar oplossingen om onze processen te verbeteren. Dit doen we niet alleen met technieken, maar ook door ons assortiment op de markt aan te passen. We doen alles met een reden en wegen onze keuzes nauwkeurig af met als doel een sterker, duurzamer en smaakvoller product, zodat de consument optimaal kan genieten van ons zachtfruit.

Innovatie voor premium kwaliteit

Wij zitten nooit stil en zijn vanuit onze passie voor zachtfruit altijd bezig met het optimaliseren van onze processen. Zo gebruiken we moderne bemestingsmethoden zoals fertigeren, waarmee we de voedingsstoffen in de bodem of potten nauwkeurig kunnen afstemmen op de behoeften van gewassen. We werken aan nieuwe variëteiten die beter bestand zijn tegen ziekten, klimaatverandering en ook smaakvoller zijn. Daarnaast maakt de integratie van geavanceerde sorteerlijnen met automatisering het oogst- en verpakkingsproces efficiënter.

Innovatie en duurzaamheid

De keuzes die we op het gebied van innovatie maken, zijn gebaseerd op kwaliteit én een betere wereld. Zo zijn er sensoren geplaatst op strategische plekken in ons bedrijf, waardoor het fertigeren steeds meer wordt  geautomatiseerd. Dit bespaart tijd, maar vooral veel water. Om aan de wensen van onze klanten te voldoen, werken wij ook met een topsealmachine. Dit zorgt niet alleen voor een mooie presentatie, maar maakt de verpakking ook duurzamer. Daarnaast worden biologische middelen steeds prominenter ingezet voor onze gewasbescherming. Dit bevordert duurzamere en milieuvriendelijkere teelt.

Ambacht en innovatie

Wij lopen voorop in het toepassen van moderne technieken en blijven hiermee experimenteren, maar zijn ons er ook van bewust dat ons ambacht niet mag verdwijnen. Sterker nog, we hebben ons ambacht nodig om ons zachtfruit in premium kwaliteit af te leveren. We blijven onze bessen met de hand plukken en kunnen niet zonder de opgedane kennis en ervaring binnen ons familiebedrijf. Innovatie en ambacht gaan bij Berrybrothers hand in hand.