Zachtfruit teelt in eigen huis

Onze rode bessen, blauwe bessen, bramen, frambozen en witte bessen telen wij in Nederland op twee locaties; in Roggel en Buren. Wij telen al ons zachtfruit zelf en beschikken daarnaast over een groot en modern pakstation en ULO-opslag, waardoor wij in eigen huis kunnen telen, verpakken en vermarkten. Wij kunnen hierdoor optimale controle houden en zachtfruit van premium kwaliteit aanbieden.

Locaties

Berrybrothers werkt met twee verschillende teeltlocaties in Nederland. De hoofdlocatie in het Limburgse Roggel is de thuisbasis van Jan, Karin, Nijs, Gerco en Franciene van Zuilen. De kwekerij in Roggel heeft een gunstige ligging ten opzichte van Freshpark Venlo en is daarom uitgebreid met een eigen sorteer- en pakstation. De teeltlocatie in het Gelderse Buren is de plek waar het voor Berrybrothers allemaal begon in 1980 en vormt de woon- en werkplek voor Albert, Wieke, Gijs en Teun van Zuilen. De spreiding van de teeltactiviteiten draagt tevens bij aan de risicospreiding met het oog op extreme weersomstandigheden.

Innovatieve teelt

Als specialist in de teelt van zachtfruit, zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om de teeltprocessen te verbeteren en verduurzamen en de kwaliteit van ons fruit te optimaliseren. Zo werken wij met sensoren om het fertigeren steeds meer te automatiseren, verwijderen we grondscheuten mechanisch en zijn we proactief in het terugdringen van gewasbeschermingsmiddelen. In de rode bessen teelt richten we ons op het residuvrij telen. Dit doen wij onder andere door het ontwikkelen van nieuwe variëteiten.