Mini quiche met rode bes

Deze mini quiche met rode bes is een feestje om op de tafel te zetten! De eenpersoons quiche zijn ideaal voor tijdens de (Paas) brunch. Ze zien er prachtig uit en smaken bovendien erg lekker. Dit recept is ontwikkeld en gefotografeerd door Jaimyskitchen.nl.

Ingrediënten:

  • 6 vellen hartig taartdeeg;
  • 50 gram rode bessen;
  • 1/2 gele paprika;
  • 75 gram spinazie;
  • 6 eieren;
  • Peper & zout;
  • Olie.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Laat de plakjes bladerdeeg ondertussen ontdooien op het aanrechtblad;
  2. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot hij geslonken is. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet;
  3. Breng de spinazie op smaak met zout & peper en knijp al het vocht eruit;
  4. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak deze gedurende 5 minuten in een beetje olie;
  5. Doe de plakjes bladerdeeg in muffinvormpjes. Prik enkele gaatjes in de bodem;
  6. Doe de spinazie op de bodem. Daarbovenop komen enkele blokjes gele paprika en rode bessen;
  7. Maak een kuiltje in de ingrediënten. Breek 1 ei per quiche in het midden;
  8. Bak de mini quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven.