Scones met rode bessen

Deze scones met rode bessen zijn de perfecte aanvulling tijdens de paasbrunch! Combineer ze met sinaasappelcurd voor de ultieme smaaksensatie. Dit recept is ontwikkeld door Linda van Snoepgezond

Ingrediënten (voor 7 à 8 stuks):

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 40 gram zachte (plantaardige) roomboter
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 50 gram ei
  • 40 gram suiker(vervanger)
  • 50 gram rode bessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Voeg alle ingrediënten, behalve de rode bessen, toe aan een kom. Kneed de ingrediënten rustig door elkaar. Het is voldoende zodra het deeg samenhangt.
  3. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 centimeter of een met bloem bestoven werkblad. Draai het deeg regelmatig om. Laat circa 10 minuten rusten.
  4. Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg opnieuw uitrolt, dient het eerst weer 10 minuten te rusten.
  5. Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk.
  6. Verlaag de oventemperatuur naar 220 graden Celsius en schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Serveer met sinaasappelcurd.