Saladekrans met rode bessen

Bij elk feestje hoort een bijpassende salade, said no one ever. Maar wij nu wel, want deze goddelijke salade van @eteneteneten maakt jouw feestdiner compleet! De combinatie van de knapperige noten met het frisse zachtfruit en zoute Serranoham is top. En de salade is zo gemaakt, ook niet onbelangrijk. 

  • Ingrediënten:
  • 150 gram rucola 
  • 1 navelsinaasappel
  • 100 gram garnalen
  • 80 gram Serranoham
  • 7 cherrytomaatjes
  • 1 handje pistachenootjes
  • 1 handje pittige kiemgroente
  • 1 handje waterkers
  • 150 gram burratini (kleine burrata)
Toppings:
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram rode bessen
  • 3 el granaatappelpitjes
  • 3 el croutons
Dressing:
  • 2 el limoensap
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 el verse oregano
  • 5 takjes citroenthijm
  • Snufje zout
  • Zwarte peper
IMG_5655

De bereidingswijze:

  1. Meng in een blender de ingrediënten voor de dressing tot een geheel. Snijd de navelsinaasappel in dunne plakjes, bak de garnalen in 3 minuten gaar en halveer de cherrytomaatjes.
  2. Verdeel de rucola over een plat bord in de vorm van een cirkel. Leg hier overheen de kiemgroenten, waterkers, pistachenootjes, cherrytomaatjes, garnalen, navelsinaasappel, frambozen, blauwe bessen, rode bessen, granaatappelpitjes en croutons. 
  3. Top de salade af met Serranoham, burratini en besprenkel met de dressing.