Kerstbroodpudding met bramen

Maak van je overgebleven kerststol een heerlijke broodpudding, voeg een paar feestelijke ingrediënten – zoals onze bramen en decoratie – toe, en klaar is je smakelijke dessert!

Dit recept is afkomstig van Allerhande.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1 el ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 25 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 ml volle melk
  • 100 ml verse slagroom
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 400 g kerststol
  • 200 g bramen
  • 100 g poedersuiker
  • 1 1/2 el water

Decoratie

  • 80 g (AH Excellent) mini marshmallowsterren
  • 1 (AH Excellent) strooimix sneeuwvlokjes

De bereidingswijze:

  1. Bestrijk de cakevorm met de boter.
  2. Maak het custardmengsel voor de broodpudding. Klop in een kom de eieren los met de kristalsuiker, het vanille-extract, de melk, slagroom en koekkruiden tot een egaal mengsel.
  3. Snijd kerststol in stukken van 2 cm. En verdeel samen met het fruit over de cakevorm. Giet het custardmengsel erover en druk het brood met je handen aan. Laat 30 min. afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast staan. Verwarm de oven voor op  180 °C.
  4. Bak de broodpudding in het midden van de oven in ca. 45 minuten. lichtbruin en krokant.
  5. Meng voor het glazuur de poedersuiker met water. Roer goed door en voeg eventueel meer water toe tot je de gewenste dikte hebt.
  6. Haal de broodpudding uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Stort op een bord zodat de kerststol weer bovenop zit, besprenkel met het glazuur en bestrooi met de kerstmakers.