Tiramisu met bramen en frambozen

In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je deze kleurrijke en zomerse tiramisu maakt. Je hebt geen alcohol nodig om indruk te maken; het frisse rood fruit en de romige laagjes zorgen voor een perfecte balans van zoet en zuur. 

Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door De Kokende Zussen@dekokendezussen op Instagram.

Ingrediënten:

  • 500 gram mascarpone
  • 500 gram slagroom, opgeklopt met suiker
  • 250 gram frambozen
  • 250 gram bramen
  • 150 milliliter koffie
  • 300 gram lange vingers
  • Munt voor decoratie

De bereidingswijze:

  1. Maak 1 kopje koffie klaar en zet deze samen met de ovenschaal alvast klaar.
  2. Pak een grote mengkom en voeg hier de mascarpone en slagroom aan toe. Meng alles goed door elkaar tot een luchtig mengsel.
  3. De heerlijke sappige bramen en frambozen voegen we toe aan een ander kommetje. Bewaar een aantal vruchtjes voor de versiering bovenop.
  4. Schep dan het rode fruit door het romige mengsel van mascarpone en slagroom en roer alles goed door elkaar.
  5. Voor het bouwen van de tiramisu, dip je de lange vingers één voor één in de koffie en leg je ze vervolgens naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Schep dan de helft van het romige mengsel bovenop en verspreid die helemaal over de ovenschaal. Herhaal dan de stappen met nog een laag lange vingers en nog een romige fruitlaag.
  6. Versier de tiramisu met wat extra rood fruit en dan kun je deze heerlijke zomerse tiramisu versieren.