Deze gevulde bladerdeeg kerstboom is een feestelijke verrassing voor al jouw gasten tijdens de kerstdagen. Rode bessen, ricotta, frambozen en chocolade zorgen samen voor een heerlijke afsluiter van jouw kerstdiner.
Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door @angie.loves.keto op Instagram.
Ingrediënten:
- 2 vellen bladerdeeg (rechthoekig)
Vulling:
- 125 gr italiaanse ricotta
- 2 trosjes rode bessen
- Handvol frambozen
Voor de afwerking:
- 1 trosje rode bessen
- 70 gr smeltchocolade
- 1 losgeklopt ei
De bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Rol de twee bladerdeegvellen apart, volledig uit
- Leg nu het tweede bladerdeegvel op het eerste.
- Snij hier de vorm van een kerstboom uit. Begin eerst met de stam onderaan en dan bovenaan twee schuine lijnen naar beneden tot aan de stam.
- Doe de restjes van de bladerdeeg nog niet weg.
- Haal nu het tweede vel bladerdeeg terug weg van het eerste bladerdeegvel en leg even op zij.
- Neem een kom, doe hier de ricotta, de rode bessen en de frambozen in en mix kort tot alles mooi glad is.
- Neem een lepel en bestrijk het eerste bladerdeegveel hiermee volledig niet. Hou een beetje afstand van de rand.
- Leg hier nu het tweede vel bladerdeeg op.
- Snij nu vanaf de breedte van de stam, zo naar omhoog, telkens reepjes in het deeg en draai deze zachtjes.
- Doe dit tot je bovenaan de kerstboom bent.
- Neem nu een restje van het bladerdeeg en snij hier een ster uit. Plaats deze bovenaan je kerstboom.
- Met de overige restjes kan je nog kleine kerstfiguren maken.
- Wrijf nu de kerstboom in met het losgeklopt ei, top verder af met nog wat rode bessen.
- Zet nu in de oven voor ongeveer 20 min (kijk of het bladerdeeg mooi goudbruin is, anders nog iets langer in de oven laten).
- Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
- Smelt daarna de chocolade au-bain-marie en werk de kerstboom nu af met de gesmolten chocolade.
- Laat nog even de chocolade opstijven en geniet daarna van deze heerlijke, smaakvolle kerstboom.