Deze mini quiches met rode bessen zijn een heerlijke toevoeging aan jouw kerstlunch of -brunch. Pak extra uit voor jouw gasten en verras ze met deze verrukkelijke quiches.
Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door @angie.loves.keto op Instagram.
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg, rechthoekig
- Handvol rode bessen
- 120 gr spinazie
- 100 gr fijngesneden champignons
- 2 eieren
- 35 gr geitenkaas, in stukjes
- Kruiden naar keuze
- Peterselie ter afwerking
De bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 gr.
- Neem een kookpan, doe hier water in en breng aan de kook. Doe hier even kort de spinazie in en kook kort.
- Giet de spinazie af en zet even aan de kant.
- Neem een snijplank en hak de champignons in fijne stukjes.
- Neem nu een kom, doe hier de eieren in en klop de eieren even los, hou 2 el hiervan opzij, in een apart kommmetje voor de afwerking.
- Doe hier nu de gekookte spinazie en de champignons bij en meng goed onder elkaar. Zet even opzij.
- Neem een bakvorm met muffinvormpjes en vet in met wat boter.
- Neem het bladerdeeg, rol deze uit en snij hier 6 vierkanten uit.
- Verdeel deze vierkanten over elke muffinvorm en plooi zachtjes in een vorm.
- Verdeel nu het ei-spinazie/champignon mengsel over de muffinvormpjes.
- Werk verder af met de rode bessen en stukjes geitenkaas.
- Wrijf de randen van het bladerdeeg in met het losgeklopt ei, dat je opzij gehouden had.
- Zet nu in de oven voor ongeveer 20 à 30 min.
- Wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin is, haal je de mini quiches uit de oven, laat kort even afkoelen.
Geniet van je heerlijke quiches!