Wij zijn helemaal fan van bananenbroden! Daarom kon een rode bessen variant op dit heerlijk stukje gebak niet missen. In dit recept laat Jaimy, van Jaimy’s kitchen, jou zien hoe je het lekkerste fruitige bananenbrood kunt maken! Wil je dit recept graag in video formaat zien? Klik dan op onderstaande video!
Bereiding:
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Voeg de (spelt) bloem, bakpoeder, suiker en een flinke snuf zout samen in een kom.
- Pak een nieuwe kom voor de natte ingrediënten.
- Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pannetje.
- Prak de bananen helemaal fijn met een vork tot je een moes hebt.
- Voeg alle natte ingrediënten samen. start met de banaan, voeg hier het vanille extract bij en de gesmolten boter. Voeg als laatste de eieren toe.
- Meng de natte en droge ingrediënten samen. Doe dit bij voorkeur met een mixer, mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je gebruik maken van een garde.
- Meng als laatste heel voorzichtig 75 gr rode bessen door het beslag.
- Vet een bakvorm in met een beetje boter en bekleed vervolgens met bakpapier.
- Voeg het beslag in de bakvorm.
- Bak het bananenbrood af in ongeveer 65 minuten. Door de laatste 20 minuten het brood af te dekken met aluminiumfolie, voorkom je dat het donker wordt. Houd het bananenbrood goed in de gaten, elke oven is anders!
- Maak in de tussentijd de frosting.
- klop de roomkaas, roomboter en poedersuiker samen op. Zorg ervoor dat er geen stukjes van de boter in blijven.
- Laat het bananenbrood helemaal afkoelen. Dit doe je door het bananenbrood ook om gedraaid te laten afkoelen.
- Verdeel de frosting over het bananenbrood en maak af met rode bessen.
Laat het smaken! En deel vooral al jullie creaties met #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.