Snel contact opnemen

info@berrybrothers.nl
+31(0)475 49 6214
+31(0)475 49 1368

Historie

De ontwikkelingen van ons bedrijf in een notendop: In 1980 begonnen Jan en Karin van Zuilen een zachtfruitkwekerij in de Betuwe. Omdat uitbreiden op het huidige bedrijf niet mogelijk bleek, gingen ze op zoek naar een nieuwe locatie. Die vonden ze in het Limburgse Roggel. De locatie in de Betuwe werd overgenomen door de broer van Jan; Albert van Zuilen en zijn vrouw Wieke, die het bedrijf tot op de dag van vandaag met plezier runnen. In 1998 richten de broers een gezamenlijk afzetbedrijf op, omdat ze meer inspraak willen hebben in de verkoop van hun product. Het bedrijf ontwikkelt zich door en teelt, vermarkt en levert inmiddels jaarrond rode bessen en ander zachtfruit. Als de zoons van Jan en Karin in 2005 hun intrede in het bedrijf doen, ontstaat ook de naam Berrybrothers; het is immers een écht familiebedrijf geworden. Dochter Franciene gaat in 2011 aan de slag voor Berrybrothers en maakt het familieplaatje compleet. Berrybrothers blijft groeien en ontwikkelt zich door, met als resultaat een groot en innovatief bedrijf met oog voor het oorspronkelijke ambacht. Zo wordt er nog altijd met de hand geplukt. Een familiebedrijf om trots op te zijn.

Onderstaand vindt u een tijdlijn met daarin de belangrijkste mijlpalen in de historie, die hebben geleid tot het bedrijf van nu.

 

1980


In 1980 zetten Jan en Karin van Zuilen op een perceel in de Betuwe hun eerste zachtfruitkwekerij op. Op een oppervlakte van circa 3 hectare telen ze verschillende soorten zacht fruit zoals aardbeien, frambozen en rode bessen.

1990


Al snel ontstaat de behoefte om de kwekerij uit te breiden, iets wat helaas niet mogelijk blijkt op de huidige locatie. Na veel zoeken vinden Jan en Karin een kwekerij met 10 hectare grond in het Limburgse Roggel. De locatie in de Betuwe wordt overgenomen door de broer van Jan; Albert van Zuilen en zijn vrouw Wieke. Een samenwerking tussen de twee broers ontstaat al snel.

1998


Al jarenlang verkopen Jan en Albert hun fruit via de veilingen. In 1998 besluiten de broers dat ze meer inspraak willen hebben in de verkoop van hun product en richten datzelfde jaar nog Berryfresh BV op. Onder deze naam wordt het fruit verpakt en afgezet binnen de opgebouwde klantenkring. Dankzij korte lijnen van de telers naar de klanten en inzicht in de productiepieken en -dalen ontstaan er goede relaties en groeit Berryfresh gestaag.

2000

In 2000 wordt besloten om ook in Chili te gaan kweken om zo aan de vraag van de klanten te kunnen voldoen om het hele jaar rode bessen te kunnen leveren.

2002

De klanten van Berryfresh beginnen inmiddels ook te vragen naar ander zachtfruit. Uiteindelijk wordt besloten om ook het fruit van andere telers uit de omgeving te gaan afzetten. Hierdoor worden er al snel bosbessen, bramen en frambozen aan het assortiment van Berryfresh toegevoegd.

2005


De twee zoons van Jan en Karin maken in 2005 hun intrede in het bedrijf. Gerco beheert de teelt, Nijswin bewaakt het verkoopproces en begint met exporteren naar andere EU-landen. Daarnaast wordt de bedrijfsnaam gewijzigd van Berryfresh naar Berrybrothers, het is tenslotte een echt familiebedrijf geworden.

2007

In 2007 realiseert Berrybrothers een nieuw koelhuis waarin men 400.000 kilo rode bessen kan bewaren in moderne ULO-cellen. Uiteraard is deze nieuwe locatie IFS Food-gecertificeerd.

2009

Nijswin, een zoon van Jan en Karin, is inmiddels een kwekerij begonnen in Noord Portugal onder de naam Zuilen & Costa. Samen met een Portugese bedrijfsleider kweekt hij hier rode bessen die vroeg in het seizoen (medio mei) naar Nederland geëxporteerd worden. Daarnaast brengt Berrybrothers ook bosbessen van collega-telers in Portugal op de markt. Ook wordt een begin gemaakt met het importeren van bosbessen die in de periode november tot en met mei worden aangeboden.

2011

Franciene, de dochter van Jan en Karin, is op de administratie komen werken.

2013

Ook Berrybrothers gaat met z’n tijd mee en is sinds kort te volgen via Twitter.

2013

De kwekerij van Albert en Wieke van Zuilen koopt 16 hectare grond aan in de gemeente Buren.

2014


Het perceel in Buren is in fases ingeplant met rode bessen.

2016

In 2016 realiseert Berrybrothers een nieuwe frambozen- en bessenkwekerij in Heythuysen met 7 hectare frambozen en 7 hectare blauwe bessen (nieuwe innovatieve rassen).

2018

In 2018 realiseert Berrybrothers een nieuwe productie / opslagruimte voor 2750 m2. Met een geheel nieuw kantoor- en kantineruimte.