Bladerdeegtaartjes met zachtfruit

Knapperig, fris en zoet… deze taartjes zijn echt om te smullen. Met vers bladerdeeg, luchtige witte chocoladeroom en het lekkerste zachtfruit is dit echt een feestje om te maken én te eten.

Zonder gedoe, mét groots effect. Perfect voor een zomerse lunch, picknick of gewoon omdat het kan.

Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door @lekkeretenmetlinda op Instagram.

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 el melk
  • 1 el suiker
  • 100 gr witte chocolade
  • 200 gr roomkaas (kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr frambozen
  • 100 gr bramen
  • 100 gr rode bessen
  • Paar blaadjes munt

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd 8 rechthoeken. Kerf de randen 1 cm van de kant iets in. Prik gaatjes in het middelste gedeelte van het bladerdeeg. Smeer de randen in met melk en strooi de suiker erover. Bak 13-15 minuten goudbruin in de oven.
  3. Smelt ondertussen 80 gram witte chocolade op lage temperatuur au bain-marie (bewaar een klein stukje om chocolade krullen mee te schaven). Laat de chocolade iets afkoelen. Klop de roomkaas luchtig en roer de witte chocolade en het vanille-extract erdoor.
  4. Smeer de witte chocoladeroom over de bladerdeegtaartjes met de achterkant van een lepel en verdeel het fruit erop. Maak af met een paar muntblaadjes en geschaafde chocolade. Serveer direct.