Borrel hapjes recepten

Heb je zin in heerlijke & gezonde borrel hapjes? Dan zit je goed met deze borrel hapjes recepten! Linda van Snoepgezond ontwikkelde voor ons drie heerlijke recepten met witte bessen, zwarte bessen en rode bessen. Ga jij ze allemaal proberen? 

Ingrediënten:

 Salade met gegrilde groenten en rode bes: 

  • 1 puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 50 gram geitenkaas (met honing)
  • 80 gram rucola/veldsla
  • 100 gram rode bes
  • peper en zout
  • 1,5 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1,5 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing

Spiesjes:

  • 1 verpakking mini mozzarella (13 stuks)
  • 26 stuks zwarte bessen
  • 13 stuks witte bessen
  • 13 basilicumblaadjes

Crostini:

  • half bruin stokbrood
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram zwarte bes
  • 50 gram witte bes
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel water

Bereidingswijze:

Salade met gegrilde groente en rode bes 

  1. Kijk hier voor het recept voor de salade.

Spiesjes 

  1. Snijd de mozzarella bolletjes door het midden.
  2. Pak kleine tapasprikkers en rijg hier als eerste een zwarte bes aan.
  3. Vervolgens rijg je er een half mozzarella bolletje aan, gevolgd door een blaadje basilicum.
  4. Rijg er vervolgens een witte bes aan, gevolgd door een half mozzarella bolletje. Sluit af met een zwarte bes.
  5. Herhaal bovenstaande stappen voor de rest van de spiesjes.

Crostini 

  1. Voeg de witte en zwarte bessen samen met de ahornsiroop toe aan een steelpannetje.
  2. Zet op het vuur en laat inkoken tot een compote (5-10 minuten ongeveer). Om het proces te versnellen kun je de bessen plat drukken met een spatel.
  3. Meng de maïzena met het water en roer tot een papje. Voeg dit toe aan de compote en roer 1 minuut door.
  4. De compote is nu een soort jam geworden. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.
  5. Snijd het stokbrood in plakjes en verwarm een grillpan op het vuur.
  6. Bak het stokbrood aan beide kanten krokant in de grillpan.
  7. Besmeer het stokbrood met zachte geitenkaas en verdeel hierover een flinke theelepel van de bessencompote.