Briehapjes met rode bessen compote

Warm, knapperig met zachte brie en zoetzure rode bessen. Als je daar geen harten mee kunt winnen, dan weet ik het ook niet meer! Deze briehapjes, ontwikkeld en gefotografeerd door @food.by.sem, zijn snel klaar en vormen een heerlijk voorgerecht of hapje bij jouw feestelijk diner. Zowel warm als koud lekker!

  • Ingrediënten:
  • 125 gram rode bessen
  • 1 el suiker
  • Scheutje water
  • 1 tl maizena
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1/2e brie
  • Honing
  • Handje walnoten
387622591_744115727050536_4361584437353205707_n

De bereidingswijze:

  1. Start met het maken van de compote. Haal de bessen los van de steel en doe ze in een klein steelpannetje met een klein scheutje water en het suiker. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 minuten. Meng daarna de maizena met een beetje water en roer door de compote zodat deze wat indikt.
  2. Vet de muffinvormpjes goed in en bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Vul de vormpjes met wat honing, brie, compote en walnoten. Bak in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten.