Citroen olijfolie cake met rood zachtfruit

Zin in een fris en feestelijk taartje? Dan wil je deze citroen olijfolie cake echt eens proberen! De olijfolie in plaats van boter zorgt voor een zachte, smeuïge structuur. Na het bakken smeren we er een dikke laag mascarponeroom over en eindigen we met ons verse zachtfruit!

Dit recept is ontwikkeld en gefotografeerd door cookingqueensnl op Instagram.

Ingrediënten:

Beslag

  • 175 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 150 ml lichte olijfolie
  • 150 ml volle melk
  • 180 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • Snufje zout

Mascarponeroom

  • 125 gram slagroom
  • 2 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepel citroenrasp
  • 250 gram mascarpone

Topping

  • 125 gram bramen
  • 125 gram frambozen
  • 100 gram rode bessen
  • 2 takjes verse munt

De bereidingswijze:

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Bekleed een ronde spring (22-24 cm) met bakpapier. Vet de zijkant in met een laagje olie of zachte boter en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Rasp twee citroenen en pers een hele citroen uit. Meng dit door de suiker. Klop het suikermengsel met drie eieren 5 minuten op hoge snelheid zodat alle suiker wordt opgenomen.
  4. Schenk de olijfolie langzaam bij het beslag terwijl de mixer draait. Vervolgens schenk je de volle melk erbij.
  5. Voeg de bloem, bakpoeder, een snuf zout en het amandelmeel toe. Klop 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  6. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in 40 minuten goudbruin. Wanneer de bovenkant te hard gaat dek je dit halverwege de baktijd af met aluminium folie.
  7. Mix de slagroom samen met poedersuiker en mascarpone. Voeg extra citroensap toe.
  8. Smeer de bovenkant in met een dikke laag mascarponeroom en versier met je favoriete verse zachtfruit.