Een heerlijk elegant drankje voor Kerstmis, oudjaarsavond en als signature drink bij een diner. Dit recept is in samenwerking ontwikkeld en gefotografeerd door borrelsenbites.
Tip: Met dit recept houdt je iets meer siroop over dan je nodig hebt. Dit kun je gebruiken om een lekkere limonade mee te maken óf je mengt het met een alcoholvrije bubbel!
Ingrediënten:
Rode bessensiroop:
- 150 gram rode bessen
- 75 ml water
- 100 gram suiker
Cocktail:
- 30 ml wodka
- 15 ml Cointreau
- 15 ml rode bessensiroop
- 15 ml limoensap
- Top met Prosecco of Cava
- 1 takje rode bessen ter garnering
De bereidingswijze:
- Verwarm de rode bessen met het water en de suiker in een pan tot de suiker is opgelost en de bessen zacht zijn. Zeef het geheel door een fijne zeef en laat afkoelen.
- Koel het glas door deze in de vriezer te zetten/leggen. Een andere optie is om ijsblokjes in het glas te doen. Het ijs verwijder je uit het glas voordat je de cocktail uitschenkt.
- Doe de rode bessensiroop, vodka, Cointreau en het limoensap in een shaker. Vul de shaker met ijs en shake voor ongeveer 12 seconden.
- Zeef met behulp van een strainer of zeefje, zonder ijs, in het voor gekoelde glas.
- Top af met bubbels en garneer met een takje rode bessen.