Ben jij op zoek naar een lekker vegetarisch hoofdgerecht, lunchgerecht of bijgerecht? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze fruitige Tarte Tatin verrast niet alleen jouw smaakpapillen, maar die van het gehele gezelschap! Ideaal om met kerst op tafel te zetten, maar ook in de zomer… Dat komt doordat je dit gerecht zowel warm als koud kunt serveren. Dit gerecht is in samenwerking met Jaimy van Jaimy’s Kitchen gemaakt.
Bereidingswijze:
Het voorbereiden van de Tarte Tartin
- We starten met het snijden van de sjalotten. Deze halveer je en pel je tot een mooie sjalot.
- Verhit 50 gram boter in de pan.
- Leg alle sjalotten met de gesneden onderkant in de pan en bak deze.
- Na drie minuten mag je de verse tijm toevoegen aan de sjalotten. Wij halen de tijm van het takje af, maar je kunt ook het gehele takje toevoegen.
- Bak de sjalotten nog enkele minuten met de tijm. En draai de sjalotten om zodat ook de andere kant mooi bruin kan worden.
- Leg de sjalotten op de kop (dus met de gesneden kant naar onder) in een oven pan.
- Voeg hier wat zout aan toe.
De karamel saus maken
- Pak de gebruikte pan voor de sjalotten en voeg hier de resterende boter aan toe.
- Laat de boter goed warm worden en voeg vervolgens de eetlepels honing toe.
- Als laatste voeg je de balsamico azijn toe.
- Laat dit alles goed borrelen en roer het goed door.
- Wanneer je een goede streep kunt trekken die niet snel weggaat, is de karamel saus klaar.
- Voeg de karamelsaus toe aan de sjalotten.
Afronden van de tarte tartin
- Voeg 75 gram van de rode bessen toe aan de tarte tarin.
- Top de ovenschaal af met het bladerdeeg. Snijdt dit deeg af op de vorm van de ovenschaal.
Tip: Zorg er goed voor dat de gehele vorm is afgedekt! - Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de tarte tartin hier 25 – 30 minuten in.
- De tarte tartin is klaar wanneer het bladerdeeg mooi bruin/geel kleurt.
- Laat de tarte tartin ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen op kamer temperatuur.
Tip: de tarte tartin is goed afgekoeld wanneer je op het bladerdeeg voorzicht kunt schuiven en je ziet dat de karamelsaus redelijk stevig in de vorm zit, dus niet meer vloeibaar is. - En dan nu; het spannendste moment van de tarte tartin: Het omdraaien! Bedek de ovenschaal met een bord of plaat die de randen overdekt en draai de tarte tartin in een vloeiende beweging om.
- Top de tarte tartin af met de resterende rode bessen en de geitenkaas.
Een heerlijk recept voor zowel een lekkere brunch of als hoofgerecht inclusief een lekkere salade. Heb jij dit lekkere recept gemaakt en wil je dit graag met ons delen? Gebruik dan #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!