Kwark-monchou glaasjes met rode bessen

Als je een liefhebber bent van monchoutaart, dan zullen deze monchou-kwark glaasjes van @metmemlifestyle zeker in de smaak vallen! Het recept is niet veel verschillend van de monchoutaart zelf, het is alleen meer voedzaam en verdeeld in glaasjes omdat dit er zo leuk uitziet. Serveer de glaasjes als een fris-zoet nagerecht of begin je dag met dit recept als feestelijk ontbijt!

Ingrediënten voor 4 glaasjes:

  • 150 gram rode bessen
  • 20 gram chiazaad
  • 6 + 1 bastognekoekjes, verkruimeld
  • 60 gram monchou
  • 1 mini macaron
  • 450 gram vanille kwark
  • 2 gelatineblaadjes
  • Scheutje zoetstof/vanille aroma
20231220_110603

De bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de chia jam. Doe 135 gram rode bessen in een steelpannetje met een klein scheutje water en laat dit voor 10 minuten sudderen op laag vuur. Zet het vuur uit en maal of druk de besjes fijn. Roer vervolgens de chiazaadjes erdoor en zet het geheel weg in de koelkast.  
  2. Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Knijp deze uit en verwarm ze in een steelpannetje met een scheutje water. Als de gelatineblaadjes opgelost zijn roer je er 1 eetlepel monchou door en 2 eetlepels kwark. Roer tot het een glad mengsel vormt. Voeg vervolgens de rest van de monchou en de rest van de kwark toe en roer weer tot een glad mengsel.
  3. Verdeel de 6 verkruimelde bastognekoekjes over de 4 glaasjes. Schep vervolgens het kwark-monchou mengsel boven op de bastognelaag, in de glaajes. Verdeel tot slot de rode bessen-chia jam over de glaasjes en maak  met een satéprikker streepjes langs het glas.
  4. Verdeel vlak voor het serveren het laatste verkruimelde bastognekoekje en nog wat rode besjes over de glaasjes.