Mini quiches

Deze mini quiches met rode bessen zijn een heerlijke toevoeging aan jouw kerstlunch of -brunch. Pak extra uit voor jouw gasten en verras ze met deze verrukkelijke quiches.

Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door @angie.loves.keto op Instagram.

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg, rechthoekig
  • Handvol rode bessen
  • 120 gr spinazie
  • 100 gr fijngesneden champignons
  • 2 eieren
  • 35 gr geitenkaas, in stukjes
  • Kruiden naar keuze
  • Peterselie ter afwerking

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.
  2. Neem een kookpan, doe hier water in en breng aan de kook. Doe hier even kort de spinazie in en kook kort.
  3. Giet de spinazie af en zet even aan de kant.
  4. Neem een snijplank en hak de champignons in fijne stukjes.
  5. Neem nu een kom, doe hier de eieren in en klop de eieren even los, hou 2 el hiervan opzij, in een apart kommmetje voor de afwerking.
  6. Doe hier nu de gekookte spinazie en de champignons bij en meng goed onder elkaar. Zet even opzij.
  7. Neem een bakvorm met muffinvormpjes en vet in met wat boter.
  8. Neem het bladerdeeg, rol deze uit en snij hier 6 vierkanten uit.
  9. Verdeel deze vierkanten over elke muffinvorm en plooi zachtjes in een vorm.
  10. Verdeel nu het ei-spinazie/champignon mengsel over de muffinvormpjes.
  11. Werk verder af met de rode bessen en stukjes geitenkaas.
  12. Wrijf de randen van het bladerdeeg in met het losgeklopt ei, dat je opzij gehouden had.
  13. Zet nu in de oven voor ongeveer 20 à 30 min.
  14. Wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin is, haal je de mini quiches uit de oven, laat kort even afkoelen.

Geniet van je heerlijke quiches!