Met dit ontbijttaartje begint jouw dag als een feestje! Het klinkt wellicht wat luxueus, maar dit ontbijttaartje is erg eenvoudig om te ‘preppen’. Zo verlies jij ’s ochtends geen kostbare tijd, maar kun je direct eten. Bovendien is dit recept hartstikke gezond! Het ideale begin van jouw dag.
Benieuwd hoe jij een ontbijttaartje maakt? De Cooking Queens laten het jouw zien!
Ingrediënten:
- 200 gr havermout
- 10 stuks gedroogde vijgen
- 40 ml kokos olie
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels dadelstroop
- 4 vellen gelatine
- 400 ml Griekse yoghurt
- 200 gram aardbeien
- 75 gram rode bessen
- Een paar blaadjes verse munt
Keukenhulpjes:
- Oven;
- Kookringen;
- Staafmixer.
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
-
Meng de havervlokken, vijgen, kokosolie, honing en dadelstroop. Puls dit even in een mixer voor een compact geheel.
-
Bekleed een bakblik met bakpapier. Smeer een kookring in met kokosolie. Plaats deze op het bakpapier. Vul met het mengsel en druk goed aan. Plaats gedurende 8 minuten in de oven op 170 graden Celsius. Laat vervolgens goed afkoelen.
-
Vervolgens gaan we verder met de tussenlaag. Doe hiervoor 2 blaadjes gelatine in een kom met koud water. Laat 10 minuten staan.
-
Neem een heel klein beetje heet water en los de gelatine op. Roer dit door de Griekse yoghurt heen.
-
Verdeel de yoghurt nu op de bodem van de kookringen. Zet in de koelkast.
- Als laatste maken we de topping. Pak opnieuw 2 blaadjes gelatine en doe deze in een kom met koud water. Laat wederom 10 minuten staan.
- Verwarm de verse of ontdooide aardbeien in een steelpannetje. Pureer deze fijn met een staafmixer zodra ze zacht zijn.
- Ris de rode bessen van de steeltjes. Roer de rode bessen en de aardbeienpuree samen door de gelatine vellen. Hou enkele rode besjes apart voor decoratie.
- Schenk het fruitmengsel over de yoghurt laag. Plaats minimaal enkele uren in de koelkast.
- Voor het serveren duw je het aartje voorzichtig uit de ring. Leg er een takje rode bessen op en enkele verse blaadjes munt.