Overnight oats met bessen

Wil jij ’s ochtends goed en gezond ontbijten maar heb je niet de energie om iets klaar te maken? Dan zijn deze overnight oats perfect voor jou! Je maakt deze de avond van te voren binnen 5 minuten klaar. Hoef jij ’s ochtends alleen maar te genieten! De Kokende Zussen hebben drie heerlijke varianten gemaakt met rode bessen, witte bessen en zwarte bessen. Met deze verrukkelijke combinaties begint jouw dag als een feestje! 

Ingrediënten:

Basisrecept overnight oats: 

  • 150 gram havermout
  • 15 gram chiazaad
  • 400 milliliter melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels honing

Overnight oats met rode bessen: 

  • 3 takjes rode bessen
  • 10 gram witte chocolade

Overnight oats met zwarte bessen: 

  • 3 takjes zwarte bessen
  • 1 eetlepel lemoncurd

Overnight oats met witte bessen: 

  • 3 takjes witte bessen
  • 1/2 kiwi
  • 1 eetlepel kokosrasp

Bereidingswijze:

Basisrecept overnight oats: 

  1. Meng het chiazaad met de havermout in een grote kom. Voeg vervolgens de melk, honing en het vanille-extract toe. Roer alles goed door elkaar en zet de kom gesloten in de koelkast. De overnight oats moeten minstens 4 uur in de koelkast hebben gestaan, maar een volle nacht geeft het lekkerste resultaat.

Variatie 1. overnight oats met rode bessen: 

  1. Pak een glaasje en vul het tot de helft met de oats.
  2. Rits de rode bessen van het steeltje. Leg deze bovenop de oats samen met stukjes witte chocolade.
  3. Schep nog meer oats in het glaasje tot deze gevuld is. Roer met een lepel voorzichtig om het geheel te mengen.
  4. Plaats bovenop nog wat extra rode bessen en stukjes witte chocolade.

 Variatie 2. overnight oats met zwarte bessen:

  1. Schep 1 à 2 eetlepels overnight oats in het glaasje.
  2. Voeg een eetlepel lemon curd en de zwarte besjes toe.
  3. Schep nog meer oats in het glaasje tot deze gevuld is. Roer met een lepel voorzichtig om het geheel te mengen.
  4. Versier met wat extra lemon curd en zwarte bessen

 Variatie 3. overnight oats met witte bessen: 

  1. Voeg de kokosrasp toe aan het basisrecept
  2. Schil de kiwi en snijd deze in kleine stukjes
  3. Voeg de kiwi samen met de witte besjes toe aan de overnight oats en schep alles in een glaasje. Roer met een lepel voorzichtig om het geheel te mengen.
  4. Versier met wat extra kiwi en witte bessen

Let op! Door het toevoegen van kokosrasp kunnen de oats droger worden. Voeg in dat geval wat extra melk toe; bijvoorbeeld 125ml per portie i.p.v. 100ml per portie.