Rode bessen sinaasappelcurd

Deze heerlijke rode bessen sinaasappelcurd past perfect bij scones met rode bessen. Daar was Linda van @Snoepgezond al vrij snel achter. Zij creëerde dit heerlijke recept voor ons Paas receptenboek. 

Ingrediënten:

  • 150 gram rode bessen
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram suikervervanger
  • 50 milliliter suikervrije siroop
  • 100 gram (plantaardige) roomboter
  • 3 eieren

Je kunt de suikervervanger en suikervrije siroop ook vervangen voor 100-150 gram fijne kristalsuiker.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de rode bessen in een steelpannetje op middelhoog vuur voor 5-10 minuten. Net zo lang totdat de bessen uit elkaar vallen en er een soort compote ontstaat.
  2. Haal de rode bessen door een zeef, zodat je het sap kunt opvangen. Druk al het vocht er goed uit.
  3. Rasp de sinaasappel en pers hem uit. Voeg de rasp en het sap samen met het sap van de rode bessen. Voeg vervolgens de suikervervanger, suikervrije siroop en roomboter toe. Verwarm au bain-marie op een laag vuur.
  4. Klop ondertussen de eieren los en voeg deze toe wanneer de roomboter is gesmolten.
  5. Verwarm de curd voor 15-20 minuten terwijl je continue blijft roeren. De curd zal langzaamaan dikker worden.
  6. Schenk de curd in een glazen pot en laat rustig afkoelen en indikken. Als de curd is afgekoeld kun je hem afgesloten in de koelkast bewaren.