Sangria granita

Ken jij de sangria granita al? De Cooking Queens hebben de authentieke rode Sangria omgetoverd in een Italiaanse granita, en met succes! De Cooking Queens hebben hun Italiaanse roots gecombineerd met de Spaanse Sangria. Wist je dat een granita een half bevroren drankje is wat zijn oorsprong kent in Sicilië?

Ingrediënten:

  • 750 milliliter rode wijn
  • 500 milliliter druivensap
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 3 perziken
  • Verse munt
  • 150 gram rode bessen

Bereidingswijze:

  1. Schenk de rode wijn, het druivensap en het sap van de 2 sinaasappels bij elkaar;
  2. Schil de perziken en verwijder de pitten. Rits de rode bessen van de takjes;
  3. Pureer de perziken en bessen met een staafmixer. Voeg toe aan het rode wijn mengsel. Pureer dit even samen;
  4. Zet het mengsel in een bak in de diepvries. Na 45 minuten roer je het geheel door met een vork;
  5. Herhaal dit elke 45 minuten tot het geheel is bevroren;
  6. Schep de Granita in glaasjes. Serveer met extra rode bessen en verse munt.