Deze scones met rode bessen zijn de perfecte aanvulling tijdens de paasbrunch! Combineer ze met sinaasappelcurd voor de ultieme smaaksensatie. Dit recept is ontwikkeld door Linda van Snoepgezond.
Ingrediënten (voor 7 à 8 stuks):
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 40 gram zachte (plantaardige) roomboter
- 100 milliliter (plantaardige) melk
- 50 gram ei
- 40 gram suiker(vervanger)
- 50 gram rode bessen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Voeg alle ingrediënten, behalve de rode bessen, toe aan een kom. Kneed de ingrediënten rustig door elkaar. Het is voldoende zodra het deeg samenhangt.
- Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 centimeter of een met bloem bestoven werkblad. Draai het deeg regelmatig om. Laat circa 10 minuten rusten.
- Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg opnieuw uitrolt, dient het eerst weer 10 minuten te rusten.
- Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk.
- Verlaag de oventemperatuur naar 220 graden Celsius en schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Serveer met sinaasappelcurd.