Sweet rolls met rode bessen

Deze sweet rolls zijn de perfecte zoete aanvulling voor tijdens de paasbrunch. Door toevoeging van het zoete croissantdeeg en de frambozenjam krijg je een erg zoet recept. Maar, de rode bessen geven daar een heerlijk verassende zurig tintje aan! Dit recept is ontwikkeld en gefotografeerd door De Kokende Zussen

Ingrediënten voor 8 rolls:

  • 1 stuk croissantdeeg;
  • 125 gram rode bessen;
  • 3 eetlepels frambozenjam;
  • 150 gram poedersuiker;
  • 1 eetlepel melk;
  • 2 theelepels vanille-extract.

Bereidingswijze:

Sweet rolls

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
  2. Rol het croissantdeeg uit. Knijp de naden dicht. Zorg dat er geen gaatjes meer zichtbaar zijn;
  3. Smeer het croissantdeeg in met de frambozenjam;
  4. Verdeel de rode bessen evenredig over de jam heen;
  5. Rol het deeg op en snij in 8 plakken;
  6. Leg de 8 plakken in een ovenschaal;
  7. Bak de sweet rolls in 15-18 minuten goudbruin.

Glazuur

  1. Meng de poedersuiker met de melk en het vanille-extract tot er een glazuur ontstaat.
  2. Zodra de sweet rolls zijn afgekoeld kun je het glazuur eroverheen verdelen.