Wentelteefjes met rode bessensaus zijn heerlijk voor bij het ontbijt of de lunch. Maak jij ze voor een speciale gelegenheid of zomaar? Dit heerlijke vegan recept is ontwikkeld door Dalí van @Zonderzooi
Ingrediënten:
Wentelteefjes:
- 4 (oude) volkoren boterhammen
- 180 milliliter havermelk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen anijszaad (vervangbaar voor kaneel)
- 2 eetlepels speltbloem
- 1,5 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel kokosolie
Rode bessensaus:
- 150 gram rode bessen
- 1,5 eetlepel ahornsiroop
- 0,5 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel water + 1 eetlepel arrow root (of maïzena)
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Rits de rode bessen van de takjes. Doe ze in een vergiet en was ze af. Voeg ze daarna toe aan een steelpannetje op middelhoog vuur. Prak de besjes fijn met een vork en voeg de ahornsiroop, vanille extract en het zout toe. Roer alles goed door elkaar.
- Meng 1 eetlepel water met 1 eetlepel arrow root in een schaaltje. Voeg dit toe aan de rode bessen en laat het geheel 6 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Zet het vuur daarna uit.
- Doe de havermelk, kaneel, speltbloem en ahorn siroop in een diep bord en roer alles door elkaar met een garde. Wentel hierin twee boterhammen (stuk voor stuk) en zorg dat ze voldoende vochtig zijn.
- Verwarm een halve theelepel kokosolie in de pan. Voeg de twee boterhammen toe als de pan goed heet is. Bak 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bord. Dek af met een tweede bord (op z’n kop) om warm te houden.
- Wentel ook de andere twee boterhammen door het beslag en bak ook deze in de kokosolie.
- Garneer elk stapeltje boterhammen met de warme rode bessensaus en eventueel pecan noten en verse munt.