Wentelteefjes met rood fruit compote

Met deze wentelteefjes met rood fruit compote maak je van je ontbijt een klein genietmoment. In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je een frisse en fruitige compote maakt van rood zomerfruit. Lekker bij wentelteefjes, maar ook handig om in de koelkast te bewaren en later nog eens te gebruiken.

Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door, @snoepgezond op Instagram.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei + 1 eiwit
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram rode bessen
  • 50 gram bramen
  • 50 gram frambozen
  • 1 el honing of agavesiroop

De bereidingswijze:

  1. Doe het rood fruit samen met de honing (of agavesiroop) in een pannetje en zet op het vuur.
  2. Kook in 10-15 minuten tot een compote (als het fruit zacht wordt en ‘uit elkaar valt’). Laat de compote even afkoelen tot gebruik.
  3. Klop het ei samen met het eiwit, de (plantaardige) melk en kaneel in een diep bord los.
  4. Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
  5. Wentel de sneetjes brood door het mengsel en bak in ongeveer 4 minuten aan beide kanten bruin en krokant. Herhaal totdat alle sneetjes brood gebakken zijn.
  6. Serveer de wentelteefjes met de rood fruit compote en vers rood fruit.