Yoghurt-fruitbites met dadels en pure chocolade

Deze yoghurt-fruitbites zijn een feestje uit de vriezer! Met een smeuïge dadelbodem, romige yoghurt, knapperige noten en véél fris rood fruit zijn ze onweerstaanbaar lekker. De laag pure chocolade met een snufje zeezout maakt het helemaal af!

Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door @foodalot op Instagram.

Ingrediënten:

  • 15 medjoul dadels (ontpit)
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr rode bessen
  • 50 gr bramen
  • 50 gr frambozen
  • 75 gr gemengde noten
  • 100 gr pure chocolade
  • Zeezout

De bereidingswijze:

  1. Druk de dadels stevig in een met bakpapier beklede vorm (ca. 20×20 cm).
  2. Verdeel de yoghurt over de dadels en strijk glad.
  3. Verdeel het rood fruit over de yoghurt.
  4. Hak de noten fijn en strooi gelijkmatig over de yoghurt. Druk vervolgens zacht aan zodat ze goed blijven zitten.
  5. Smelt de chocolade en smeer vervolgens uit over de noten, het rood fruit en de yoghurt.
  6. Strooi zeezout over de chocolade.
  7. Zet voor minstens 3 uur in de vriezer. Laat vervolgens op temperatuur komen voor je het in stukken snijdt.