Ben jij gek op onze berries? Maar zou jij hier meer over te weten willen komen?
Bekijk dan onderstaande tips en leer van de kenners!
- Wil je dat jouw berries langer houdbaar zijn? Maak deze dan schoon met azijn!
Door gebruik te maken van azijn blijft je groente en fruit iets langer goed en verwijder je bacteriën en schimmels.
De verhouding is 3 kopjes water en 1 kopje witte azijn. - Was (Bos)bessen en frambozen nooit onder de kraan, hier gaan ze van kapot. Het is beter om ze in water (met azijn) te dippen en voorzichtig droog te deppen.
- Heb je schone berries? Bewaar ze dan vervolgens in een luchtdichte pot; zo blijven ze het allerlangst houdbaar!
- Fruit to go; fruit dat is schoongemaakt met azijn en opgeslagen in een luchtdichte pot, kun je meteen eten.
Dit is dus dé manier om je voor te bereiden op een gezonden week!
- Blauwe bessen zijn al geschikt voor kinderen van 8-10 maanden. Benieuwd naar nog meer lekkere ideeën voor de kids? Lees dan ook onze blog over groenten en fruit voor de kleintjes.
- Vries frambozen, bramen, of bessen in en gebruik deze tijdens een warme dag als ijsblokjes. Eventueel kun je de bessen ook vooraf doormidden snijden zodat ze meer smaak toevoegen aan het water.
- Een framboos stoot water af, deze blijft dus altijd drijven!
- Rode bessen hebben weinig lucht nodig en kunnen tot wel 3 maanden (!?) vers blijven in de koelkast
- Frambozen en bramen die beginnen te rotten steken elkaar snel aan, haal deze er dus altijd uit!
- Gebruik een vork om eenvoudig de rode bessen van het steeltje af te rissen.