Pavlova met zacht fruit

Wij weten het zeker; we hebben het mooiste (kerst)dessert gevonden! Deze pavlova is eenvoudig om te maken en in verschillende smaken mogelijk. Natuurlijk zetten wij de bessen variant online, maar van dit dessert kun je nog veel meer varianten vinden. Denk maar aan een chocolade of honeycomb pavlova! Benieuwd naar deze recepten? Ga dan naar de website van Wendy de Bruijne; de maker én fotograaf van dit overheerlijke dessert!

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 6 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • Citroensap
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el maïzena
  • 400 ml slagroom
  • Vanille suiker naar smaak
  • Kristalsuiker naar smaak
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • 100 gram rode bessen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram frambozen 
  • Ander vers zacht fruit

Verder heb je een keukenmachine nodig om dit dessert te maken.

De voorbereiding:

  1. Gebruik het citroensap om de kom én garde vetvrij te maken.
  2. Verwarm de over voor op 100° C.
  3. Meng de maïzena en azijn goed door elkaar, zodat het een soort papje vormt.
  4. Splits de eieren en bewaar hierbij alleen het eiwit.

    Tip: dit kun je eenvoudig doen door de dooier van het ei heel te houden. Vervolgens houdt je een lege fles boven de dooier, hier knijp je in en laat je vervolgens los. De fles zuigt het eigeel als het waren op.
Het maken van de schuimlaag:
  1. Giet het eiwit in de schone beslagkom.
  2. Klop het eiwit op hoge stand totdat het begint te schuimen.
  3. Wanneer het eiwit start met schuimen kun je beetje bij beetje de suiker toevoegen.
    Doe dit rustig aan zodat de schuim niet wordt kapot geklopt.
  4. Voeg als laatste het maïzena/azijn papje toe, deze zorgt voor de glans.
  5. Het schuim is klaar wanneer er stijve pieken ontstaan.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Lepel het schuim op de bakplaat en spatel het schuim omhoog met een bakspatel.
  8. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 2 uur.
  9. Na 2 uur kan de pavlova van binnen nog zacht zijn. Als je hier niet van houdt, laat je de pavlova langer in de oven.

    Tip: Je kunt dit gedeelte van het recept één dag van te voren klaar maken.
    Voordat je het gerecht wilt opdienen heb je nog een kwartiertje nodig om af te ronden. 

Het afronden van het recept:

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanille suiker naar smaak.
  2. Vul de pavlova met de slagroom.
  3. Top de pavlova af met het zachtfruit.
  4. Bestrooi de pavlova eventueel met poedersuiker.

Smakelijk eten en succes gewenst! Heb jij een super mooie pavlova weten te maken? Deel deze met ons: #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.