Speltpancakes met rode bessensaus

Sundays are for pancakes! Wil je jouw zondagochtend nog specialer maken? Ontbijt dan met deze overheerlijke (spelt)pannenkoeken die worden afgetopt met een heerlijke rode bessensaus. Deze combinatie wil je niet missen!

 

Receptuur door Denise Grotendorst & fotografie door Renske van Buren. 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de rode bessen saus:

  • 400 gram rode bessen
  • 1 stokje vanille
  • 100 gram suiker
  • 1 el maïzena
  • 2 tl kaneel
  • 500 gram volle kwark

Voor de (spelt)pannenkoekjes

  • 300 gram (spelt)bloem
  • 1 zakje bakpoeder (a 7 gram)
  • Zout
  • 2 eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • Extra boter om in te bakken

Tip: wil je sneller klaar zijn? Dan kun je ook pannenkoekjes kopen en alleen de rode bessensaus maken.

De bereidingswijze van de rode bessensaus:

  1. Spoel de rode bessen af met water.
  2. Leg vier takjes rode bessen apart voor de garnering.
  3. Ris van de overige takjes de rode bessen van het steeltje met een vork.
  4. Breng in een steelpannetje een beetje water aan de kook en voeg hier de bessen aan toe.
  5. Snijd het vanillestokje in de lengte door de helft.
  6. Schraap met de achterkant van een mes het merg uit de vanilleboon.
  7. Voeg het merg, de lege halve vanilleboon en de suiker aan de bessen toe.
  8. Laat het mengsel 5 minuten zacht koken.
  9. Giet de rode bessensaus door een fijne zeef en wrijf de puree er goed doorheen met een lepel.
  10. Breng de puree vervolgens opnieuw aan de kook.
  11. Meng de maïzena aan met een klein laagje water.
  12. Roer het maïzena mengsel door de saus waardoor deze iets dikker wordt.
  13. Voeg vervolgens de kaneel toe aan het mengsel.
  14. Laat de saus afkoelen.

Meng het vanillemerg van het overgebleven stokje door de kwark heen en zet deze apart.

De bereidingswijze van de (spelt)pannenkoeken:

  1. Doe de bloem met het bakpoeder en zout in een kom.
  2. Roer met een garde even goed door.
  3. Voeg de eieren toe.
  4. Roer het geheel met een garde door terwijl je de karnemelk langzaam toevoegt.
  5. Wanneer alles is gemend, voeg je de gesmolten boter toe.
  6. Meng alles nog één laatste keer goed door.
  7. Verhit in een koekenpan een beetje boter.
  8. Bak de kleine pannenkoekjes in meerdere porties.
  9. Vet de pan voor iedere nieuwe pannenkoek weer goed in met boter.

Het serveren van de pannenkoekjes

  1. Voordat je de pannenkoeken serveert, giet je een beetje rode bessensaus op het bord.
  2. Plaats hierop een stapeltje van de pannenkoekjes.
  3. Giet hier vervolgens nog extra rode bessensaus overheen.
  4. Top af met de kwark en een trosje rode bessen.

Smakelijk eten!

Wij zijn benieuwd wat jij van dit recept vindt! Deel het met ons 

#berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.