Basisrecept cupakes met rode bessen

Cupcakes zijn altijd een goed idee! Of je nu gaat voor chocolade, vanille, zoete of hartige mini taartjes; je weet dat de schaal zo leeg is wanneer deze op tafel staat. Onderstaand recept is een standaard ‘cupcake’ recept, je kunt dit recept het basisrecept noemen. Maar het leuke aan cupcakes is; je kunt er alle kanten mee op! Dus wees creatief en succes met het bakken. De mooie foto’s op deze pagina komen van Wendy de Bruijne, bekijk hier haar website.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 100 gram suiker
  • 25 gram vanillesuiker
  • 125 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 1,5 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Zacht fruit variant:

  • 80 gram verse rode bessen
  • 80 gram verse frambozen

Chocolade cupcake variant:

  • 40 gram cacaopoeder
  • 75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de melk, gesmolten boter, eieren en het vanille-extract toe. 
  4. Mix alles door elkaar zodat er een gladde massa ontstaat.
    Let op: deze massa mag niet te water zijn. Gebeurt dit; dan kun je nog wat extra bloem toevoegen.
  5. Verdeel het beslag over (papieren) cupcake vormpjes. Eventueel kun je hiervoor een muffin cupcake vorm gebruiken; dan voorkom je dat de cupcakes gaan uitlopen.
  6. Zet het beslag voor 25 minuten in de oven. 
  7. Je kunt eenvoudig met een satéprikker controleren of de cupcakes klaar zijn; wanneer je deze in de cupcakes prikt en droog en schoon blijft; dan zijn de cupcakes klaar.  
  8. Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat deze afkoelen op een rooster. 

‘Easy peasy lemon squeezy’, zo heb jij op een gemakkelijke manier een lekker dessert of snack op tafel gezet. Wil jij graag variatie toepassen op de cupcakes? Probeer dan één van onderstaande variaties!

Zacht fruit variant:

  • Ris de rode bessen van het steeltje af. Dit kun je eenvoudig doen met een vork. 
  • Maak het zacht fruit goed schoon. 
  • Voeg na stap 5 het zacht fruit toe aan het mengsel. 
  • Bak de cupcakes vervolgens op dezelfde manier.

Chocolade cupcake variant:

  • Voeg de cacaopoeder toe tijdens stap 2.
  • Meng dit mee met de droge ingrediënten. 
  • Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe. 
  • Voeg na stap 5 de stukjes pure chocolade toe.
  • Bak de cupcakes vervolgens op dezelfde manier.

Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, begint het leukste onderdeel van het maken van cupcakes; het versieren! Voor het versieren van de cupcakes staan veel verschillende recepten online. Wees creatief en ga op zoektocht uit! 

Wij zijn erg benieuwd naar jullie eindresultaat! Deel deze met ons via; #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.