Koffie pannenkoeken met rode bessen

Heb jij al eens gedacht aan de combinatie koffie met rode bessen? Waarschijnlijk klinkt dit jou erg vreemd in de oren. Want dat deed het ook voor ons! Maar na het proeven van deze lekkere én gezonde pannenkoekjes is de twijfel bij ons weggenomen. Twee sterke smaken die heerlijk samen gaan en een zoetzure smaak creëren.

Ingrediënten voor 10 pannenkoekjes:

 

  • 2 eieren – gesplitst
  • 300 gram halfvolle
  • melk
  • 2 zakjes espressopoeder
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram eiwitpoeder (Heb je geen eiwitpoeder in huis? Gebruik dan extra volkeren tarwemeel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 flavourshot vanille of 1 theelepel vanille essence
  • 100 gram rode bessen

Bereidingswijze pannenkoeken

 

We starten met het bereiden van het beslag:

  1. Breek de eieren en scheidt het eiwit van het eigeel.
  2. Voeg bij het eigeel de melk, volkoren tarwemeel, eiwitpoeder, espressopoeder, bakpoeder en de vanille shot.
  3. Klop de eiwitten stijf en luchtig, tot dat je met je mixer pieken kunt trekken.
  4. Voeg de eiwitten, samen met de rode bessen, aan het pannenkoekenbeslag toe.
  5. Schep het geel om tot het goed gemengd is.

Het beslag is klaar, dus we gaan door met de pannenkoeken klaarmaken!

  1. Zet een koekenpannetje op het vuur en verhit hier wat kokosolie in.
  2. Schep met een (beslag)lepel het beslag in de pan.
  3. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
  4. Herhaal dit totdat je beslag op is. 
  5. Versie de pannenkoeken met wat kwark, rode bessen en mokkaboontjes.

Tip: Deze pannenkoeken zijn ideaal te gebruiken als je aan mealpreppen doet! Je kunt ze namelijk invriezen of enkele dagen bewaren in de koelkast. De pannenkoeken zijn zowel koud als warm (opgewarmd in de magnetron) lekker! 

Namens de Berrybrothers: laat het smaken!

Gerco, Franciene en Nijs, de eigenaren van familiebedrijf Berrybrothers