Pasta met pistache pesto en rode bessen

Een leuke, zomerse variant op de normale pesto! De pistache pesto past ontzettend goed bij het romige van de burrata en het zoetzure van de rode bessen. Pesto maak je ontzettend makkelijk zelf met een keukenmachine of vijzel. Simpelweg hak of stamp de ingrediënten samen tot een fijne pasta, met nog een aantal stukjes pistache. Rucola is essentieel in deze pesto voor een beetje pit. Dit recept is ontwikkeld door Jaimy’s Kitchen.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 250 gram spaghetti
  • 125 gram rode bessen
  • 1 bol burrata

Pistache pesto

  • 75 gram pistache noten
  • 30 gram rucola
  • 10 gram basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 citroen
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Keukenhulpjes

  •  Keukenmachine of vijzel
  • Kookpan

De bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Voeg de ingrediënten van de pesto in een keukenmachine of vijzel op peper en zout na en bewaar een aantal blaadjes basilicum voor de garnering. Hak tot een fijne pesto of tot de gewenste grofheid naar smaak. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en meng de pesto door de pasta. De pasta wordt lauwwarm gegeten. Verdeel pasta over de borden en halveer de burrata. Leg op ieder bord een halve bol burrata en verdeel de rode bessen over de pasta. Maak af met de rucola blaadjes en eventueel een beetje extra zwarte peper.