Frambozen tiramisu

De frambozen maken dit Italiaanse dessert heerlijk fris en zoet, in combinatie met een lichte citroensmaak. Dit recept, ontwikkeld en gefotografeerd door Jaimy’s Kitchen, bevat geen rauwe eieren en is daarom voor iedereen geschikt! Ook handig om te weten: het is mogelijk om de tiramisu een dag van te voren te maken en in de koelkast te bewaren.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1,5 el suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 0,5 citroen
  • 225 gram frambozen
  • 100 gram lange vingers
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 4 blokjes witte chocolade
 
Processed with VSCO with al3 preset

De bereidingswijze:

  1. Doe de slagroom met mascarpone, vanille aroma, citroensap en suiker in een kom en mix 3-5 minuten tot een romig, stevig en glad mengsel.
  2. Voeg het sinaasappelsap in een kommetje. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg direct een laagje lange vingers in elk glaasje. Verdeel hier een flinke eetlepel van het mascarpone mengsel overheen. Neem 3 tot 5 frambozen, scheur deze open en leg deze over de mascarpone. Herhaal deze stappen, maar laat bovenop de frambozen heel.
  3. Rasp witte chocolade over de frambozen tiramisu’s. Plaats de frambozen tiramisu met witte chocolade in de koelkast om op te stijven voor minstens 1 uur.