Rode bessenpudding

Een lekker toetje maken hoeft echt geen hogere wiskunde te zijn. Dat bewijst dit recept voor rode bessenpudding! Goed om te weten: deze pudding is volledig vegan, dankzij de agar agar poeder die is gebruikt in de plaats van gelatine. 

Dit recept is in samenwerking ontwikkeld en gefotografeerd door tuttitatum.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 200 gram rode bessen
  • 200 gram frambozen
  • 350 ml water
  • 4 el suiker (vervanger)
  • 1 tl agar agar poeder
  • 5 druppels vloeibare stevia
  • Rood fruit en kokosrasp ter decoratie

De bereidingswijze:

  1. Doe het rood fruit, het water en 1 eetlepel suiker (of vervanger) in een pannetje en zet het vuur aan. Kook zachtjes voor 25 minuten. Het fruit moet zacht zijn en het water is nu roze gekleurd.
  2. Gebruik een zeef om het fruitsap op te vangen en de vruchtjes, zodat je al het sap ook opvangt. 
  3. Breng het sap opnieuw aan de kook. Voeg het overige suiker, de agar agar en de vloeibare stevia druppels toe. Roer met een garde totdat het poeder is opgelost.
  4. Laat een paar minuutjes doorkoken, waarbij je steeds goed blijft doorroeren.
  5. Zet het vuur uit en giet de jelly in de glaasjes. Zet de glaasjes voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Wanneer de jelly is opgesteven, versier je deze met vers fruit en geraspte kokos.