Een lekker toetje maken hoeft echt geen hogere wiskunde te zijn. Dat bewijst dit recept voor rode bessenpudding! Goed om te weten: deze pudding is volledig vegan, dankzij de agar agar poeder die is gebruikt in de plaats van gelatine.
Dit recept is in samenwerking ontwikkeld en gefotografeerd door tuttitatum.
Ingrediënten voor 3 personen:
- 200 gram rode bessen
- 200 gram frambozen
- 350 ml water
- 4 el suiker (vervanger)
- 1 tl agar agar poeder
- 5 druppels vloeibare stevia
- Rood fruit en kokosrasp ter decoratie
De bereidingswijze:
- Doe het rood fruit, het water en 1 eetlepel suiker (of vervanger) in een pannetje en zet het vuur aan. Kook zachtjes voor 25 minuten. Het fruit moet zacht zijn en het water is nu roze gekleurd.
- Gebruik een zeef om het fruitsap op te vangen en de vruchtjes, zodat je al het sap ook opvangt.
- Breng het sap opnieuw aan de kook. Voeg het overige suiker, de agar agar en de vloeibare stevia druppels toe. Roer met een garde totdat het poeder is opgelost.
- Laat een paar minuutjes doorkoken, waarbij je steeds goed blijft doorroeren.
- Zet het vuur uit en giet de jelly in de glaasjes. Zet de glaasjes voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Wanneer de jelly is opgesteven, versier je deze met vers fruit en geraspte kokos.