Snel contact opnemen

info@berrybrothers.nl
+31(0)475 49 6214
+31(0)475 49 1368

Actief met innovaties

Als vooruitstrevende ondernemers zijn we altijd op zoek naar vernieuwingen binnen ons bedrijf. Berrybrothers blijft zich continu ontwikkelen met als doel de productie en de kwaliteit van haar zachtfruit optimaal te borgen. Dat doen we op het gebied van techniek, teelt en markt.

Techniek
Berrybrothers werkt met moderne, vooruitstrevende technieken.

 • Sensors
  Op strategische plekken in ons bedrijf zijn sensors geplaatst, waardoor bijvoorbeeld beregenen automatisch gaat.
 • Topsealmachine
  Om aan de wensen van onze klanten te voldoen, werken wij met een topseal machine. Het voordeel van een topseal verpakking? Een mooie presentatie en de verpakking is duurzamer!
 • Grondscheuten mechanisch verwijderen
  Wij verwijderen nieuwe grondscheuten, zodat de struik zich volledig kan richten op de groei van nieuwe productiescheuten. Voorheen werden de grondscheuten weggespoten, maar in samenwerking met derden hebben wij een machine ontwikkeld die de grondscheuten mechanisch verwijderd. Beter voor de plant en voor het milieu!

Teelt
Berrybrothers teelt met oog voor de toekomst.

 • Residuvrij telen
  De ervaringen die we de afgelopen jaren hebben opgedaan met klantspecifiek telen, willen we graag verder uitbreiden. De aankomende jaren gaan we ons dan ook focussen op het telen van volledig residuvrije rode bessen.
 • Proactief telen
  In de teelt van rode bessen, bramen, frambozen en blauwe bessen zijn we continu bezig om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terug te dringen. Hierin zijn we proactief: we gebruiken veel minder dan de toegestane residuen en voldoen aan extreme eisen. Zo verwijderen we zelfs luizen met de hand bij de teelt van rode bessen.
 • Klantspecifiek telen
  Enkele jaren geleden zijn we gestart met klantspecifiek telen. We reserveren dan een perceel voor één klant en kunnen zo geheel naar wens van de klant telen, bijvoorbeeld met specifieke rassen of met betrekking tot de inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Ook weet de klant dan precies waar zijn zachtfruit geteeld wordt.

Assortiment
Berrybrothers is continu bezig met de doorontwikkeling van haar assortiment.

 • Mix fruit
  Combineer onze rode bessen, blauwe bessen, bramen of frambozen naar wens in diverse mixverpakkingen. Alles is mogelijk!
 • Zwarte en witte bessen
  Om Berrybrothers nóg meer op de kaart te zetten als bessenspecialist en onze relaties een uitgebreider assortiment te bieden, zijn we gestart met het aanplanten van witte en zwarte bessen op onze percelen. De eerste oogst zal medio 2019 plaats gaan vinden en ook hierbij stellen we onszelf tot doel de oogst te bewaren tot de kerst.