Een ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika. Door onze rode bessen hieraan toe te voegen; maken we hem lekker Nederlands! Het is mogelijk om deze ceviche met verschillende soorten rauwe-vis te maken. Op deze manier is dit zowel een zomers als winters gerecht! Dit gerecht is in samenwerking met Denise Grootendorst gemaakt én vastgelegd (o.a. bekend van 24Kitchen).
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 groene jalapeno
- 1 bleekselderij stengel
- 1 teen knoflook
- 10 gram gember
- 5 gram koriander
- 65 ml limoensap vers
- 150 gram rode bessen
- 70 ml water met 4 ijsklontjes
- 150 gram crispy mais
- 2 avocado’s
- 400 gram zalm sashimi-kwaliteit (deze kun je gesneden halen bij de visboer)
Bereidingswijze:
We starten met het bereiden van de leche de tigre marinade:
- Snijd de helft van de jalapeno, de stengel selderij, knoflook en gember in dunne plakjes. En doe dit in een kom.
- Voeg hier ¾ van de koriander gehakt en toe en pers de limoenen hierbij uit.
- Knijp als laatste een aantal rode besjes uit in deze leche de tigre marinade en roer goed.
- Laat dit even staan. Dit kan een paar uur van tevoren klaargemaakt worden.
De afronding van het recept (doe dit enkele minuten voordat je het serveert):
- Schil en ontpit de avocado en snijd in plakjes.
- Snijd de zalm in flinterdunne plakjes.
- Leg de plakjes zalm en avocado om en om in een halve cirkel op ieder bord.
- Zeef de marinade, zodat alleen de dressing overblijft.
- Roer het ijswater door de marinade, roer dit goed en schep over ieder plakje zalm een tl leche de tigre.
- Serveer de tiradito met een aantal blaadjes koriander en crispy maïs bovenop en maak af met die prachtige rode bessen.
Deze easy to make voorgerecht gaat zeker zorgen voor een verassende start van je diner! Leuk om te maken tijdens de kerstdagen of in de zomer. Wij zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden! Laat je het ons weten? Tag ons #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.