Een lekker & makkelijk dessert!
Dit feestelijke dessert is samen gesteld door Jaimy van www.jaimyskitchen.nl. Door de toevoeging van de rode bessen en de munt, rode en groene kleuren, voelt dit dessert voor ons gelijk als kerst dessert aan! Maar het heerlijke zacht fruit, maakt dit gerecht weer lekker zomers. Kortom; voor iedere gelegenheid kun je dit gemakkelijke dessert op tafel zetten!
De voorbereiding van het dessert
- Start met het schoonmaken van het rood fruit en de munt.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in kleine stukjes.
- Prak de frambozen klein, zodat ze iets kleinere stukjes vormen.
- Hak de pistache noten grof, of kies hierbij voor een andere soort noot.
- Hak de munt in kleine stukjes.
- Ris de rode bessen van het takje, dit doe je gemakkelijk door gebruik te maken van een vork.
- Klop de slagroom, samen met de vanille suiker zacht stijf.
Dit betekend dat je de structuur van de slagroom ligt mag zien. - Meng de frambozen met de opgeklopte slagroom.
- Voeg hier vervolgens de aardbeien aan toe.
De voorbereidingen van het recept zijn klaar. Vanaf nu duurt het nog een paar minuutjes om het recept af te ronden.
Wil je het beste resultaat van deze eton mess op tafel zetten? Dan is het verstandig om alle ingrediënten in de koelkast te bewaren en vlak voor opdienen in elkaar te zetten.
Afronden van het dessert
- Pak 4 kommetjes of glazen, waarin je het dessert wilt opdienen.
- Begin hierin lagen te maken. Start met de slagroommix, voeg hier vervolgens de (verkruimelde) meringue, rode bessen, munt en noten aan toe.
- Blijf deze volgorde herhalen tot de ingrediënten op zijn.
En op deze manier heb je binnen enkele minuten een lekker, feestelijk en gemakkelijk dessert op tafel staan!
Wij zijn heel benieuwd naar jouw creaties; tag ons #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.
Smakelijk!