Deze Eton Mess plank is alles wat je wilt als je op zoek bent naar een feestelijk dessert om samen van te genieten. Romige vanilleslagroom, knapperige meringueschotsen, luchtige pistache schuimpjes en volop rood fruit zorgen samen voor een kleurrijk en speels geheel. Afgetopt met een frisse roodfruitcoulis is dit dessert perfect in balans tussen zoet en fris.
Dit recept is, in samenwerking, ontwikkeld en gefotografeerd door @dekokendezussen op Instagram.
Ingrediënten:
- Slagroom
- Vanille extract
- Poedersuiker
- 75 gram frambozen
- 75 gram gram rode bessen
- 75 gram bramen
- Pistache schuimpjes
- Merengueschotsen
De bereidingswijze:
Begin met het kloppen van de slagroom. Doe de slagroom in een kom en voeg een scheutje vanille-extract en vier eetlepels poedersuiker toe. Klop de slagroom stijf en zet deze vervolgens even in de koelkast zodat hij lekker stevig blijft.
Maak ondertussen de roodfruitcoulis. Doe 50 gram frambozen en 50 gram blauwe bessen in een steelpannetje. Stamp het fruit lichtjes en breng het geheel rustig aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het fruit zacht is en laat de coulis afkoelen.
Nu is het tijd om de plank op te maken. Pak een grote plank en verdeel de opgeklopte slagroom royaal over het oppervlak. Strooi daar de pistache schuimpjes en meringueschotsen overheen.
Verdeel vervolgens het verse rood fruit (bramen, frambozen, blauwe bessen en rode bessen), over de slagroom.
Lepel de afgekoelde roodfruitcoulis over de plank en maak het geheel af met fijngehakte pistachenoten voor extra crunch.
Iedereen kan direct van de plank eten, of je schept per persoon wat op een bordje.