Gegrilde aubergine met rode bes

Genoeg groente en fruit eten, dat kan nog weleens moeilijk zijn. Vooral wanneer het overheerlijke BBQ seizoen weer van start gaat. Daarom delen wij dit heerlijke vegetarische gerecht dat je gemakkelijk op de BBQ maakt. In een handomdraai kun jij al smullen. En het gerecht is ideaal te combineren met een lekker stukje vlees of kip. Dit heerlijke recept is in samenwerking met @dekokendezussen gemaakt en gefotografeerd.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 Aubergine
  • 200 gram Halloumi
  • 100 gram rode bessen
  • 3 takjes verse munt
  • 4 eetlepels mager yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel Oregano
Tip: dit recept is binnen 3 tot 5 minuten klaar. Wil je het graag samen met een stukje vlees of vis eten? Dan is het verstandig om eerst het vlees klaar te maken en vervolgens pas de aubergine en Halloumi te grillen.
Gegrilde aubergine met rode bes

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de kroon en het uiteinde van de aubergine.
  2. Snijd zowel de aubergine als de halloumi in plakjes.
  3. Smeer de aubergine en halloumi in met een beetje olie. 
  4. Leg de aubergine en halloumi 3 tot 5 minuten op de grill/ bbq. 
  5. Draai de plakjes ondertussen om zodat beide kanten mooie grill streepjes krijgen. 
  6. Meng de magere yoghurt ondertussen met de eetlepels olijfolie, zwarte peper en oregano.
  7. Rits de muntblaadjes van de takjes en snijd deze fijn.
  8. Meng de verse munt met de yoghurt dressing. 
  9. Verdeel de aubergine en halloumi op een bord.
  10. Sprenkel de munt yoghurt dressing eroverheen. 
  11. Verdeel als laatste de rode bessen over het gerecht.
Smakelijk eten!
Gegrilde aubergine met rode bes