Met een salade zit je altijd goed! Gemakkelijk klaar te maken, volop variatie en (bijna) altijd gezond! WE LOVE IT! Deze salade met gegrilde groente staat dan ook hoog op ons lijstje. Lekker in de winter, maar nog specialer in de zomer; wanneer de groenten van de BBQ komen. Een echte aanrader, gemaakt door Linda van Snoepgezond.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 puntpaprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 venkel
- 50 gram geitenkaas (met honing)
- 80 gram rucola/ veldsla
- 100 gram rode bessen
- Peper en zout
- 1,5 el olijfolie
- 1,5 el balsamico azijn
- 1 el honing
- Optioneel: brood naar keuze ter toevoeging aan de salade
Tip: Mocht je een soort groenten minder lekker vinden, dan mag je deze natuurlijk weglaten of vervangen. Denk hier bijvoorbeeld aan (kastanje)champignons, paksoi of mais.
Bereidingswijze salade
- We starten met het verwarmen van de BBQ, grillplaat of oven.
Afhankelijk van de bron tot 160 – 180 graden. - Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de courgette en aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Halveer de venkel en verwijder het hart van de venkel en de bovenkant.
- Gril de groenten op de BBQ, grillplaat of in de oven.
Op de BBQ duurt dit ongeveer 10 – 12 minuten, in de grillpan gaat dit sneller. - Gril de groenten aan beide kanten, draai halverwege om.
- Snijd de aubergine na het grillen in vieren, halveer de plakjes courgette en snijd ook de paprika en venkel in repen.
- Verdeel de rucola/ veldsla over twee borden.
- Verdeel hierover de gegrilde groenten en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Roer de olijfolie, balsamico en honing samen tot een dressing.
- Verdeel de dressing, geitenkaas en rode bessen over de salade.
- Serveer de salade met wat brood en/of andere gerechten van de BBQ.
Smakelijk eten! Heb jij deze heerlijke (zomerse) salade gemaakt? Deel deze dan met ons op Instagram @Berrybrothers.nl of gebruik de hashtags #berrybrothers #berrybrothersrecepten