Gegrilde pompoen met tonijnsteak en rode bessencoulis

Deze verrukkelijke creatie combineert de zoetheid van de rode bessencoulis, de zilte smaak van zeekraal en de nootachtige smaak van pompoen. Hierdoor wordt elke hap een feest voor de zintuigen! Een eenvoudig te bereiden recept dat gegarandeerd indruk zal maken op je gasten. 

 

Dit recept is in samenwerking ontwikkeld en gefotografeerd door angie.loves.keto.

Ingrediënten voor 2 personen:

Rode bessencoulis:

  • 150 gram rode bessen
  • 2 el water
  • 2 el suiker
Rest:
  • 1/2 flespompoen
  • Olijfolie
  • Verse tijm
  • Peper en zout

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de pompoen, het stuk zonder pitten, in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Schil ze niet. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en gaar ze 15 à 20 minuten in de oven.
  2. Leg de pompoenschijfjes op de borden. Leg er