Gegrilde pompoen met tonijnsteak en rode bessencoulis

Deze verrukkelijke creatie combineert de zoetheid van de rode bessencoulis, de zilte smaak van zeekraal en de nootachtige smaak van pompoen. Hierdoor wordt elke hap een feest voor de zintuigen! Een eenvoudig te bereiden recept dat gegarandeerd indruk zal maken op je gasten. 

Dit recept is in samenwerking ontwikkeld en gefotografeerd door angie.loves.keto.

Ingrediënten voor 2 personen:

Rode bessencoulis:

  • 150 gram rode bessen
  • 2 el water
  • 2 el suiker
Rest:
  • 1/2 flespompoen
  • 2 tonijnsteaks
  • 75 gram garnalen
  • 25 gram zeekraal
  • Olijfolie
  • Verse tijm
  • Peper en zout

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de pompoen, het stuk zonder pitten, in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Schil ze niet. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en gaar ze 15 à 20 minuten in de oven.
  2. Breng voor de coulis het water aan de kook met de suiker. Roer niet om, wacht tot de suiker gesmolten is. (Laat het niet karameliseren!) Voeg er de rode bessen bij en laat zachtjes 10 minuten koken. Mix en zeef de coulis.
  3. Haal de tonijnsteaks een half uur van tevoren uit de koelkast. Dep goed droog met keukenpapier. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de tonijn 3 minuten per kant op hoog vuur, draai regelmatig om. 
  4. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Verhit de koekenpan opnieuw met een beetje olie. Voeg, als de pan heet is, de garnalen toe en roerbak 3 minuten. Blijf omscheppen. 
  5. Leg de pompoenschijfjes op de borden. Leg hier bovenop de tonijnsteaks. Werk af met de zeekraal, garnalen, rode bessen en rode bessencoulis.