Het Berrybrothers evenement

Op een heerlijk zonnige dag in juni vond het Berrybrothers evenement hier in Roggel plaats. Voor ons een kick-off om de nieuwe Nederlandse oogst te vieren. En voor de food influencers een dag om inspiratie op te doen over wat je allemaal kunt met de rode bes. Want wat ons betreft is er met dit besje veel meer mogelijk dan enkel een garnering of een toevoeging in een bakrecept.

Welkom in Limburg

Zeven food influencers reisden af naar Limburg om een bezoekje te brengen aan Berrybrothers. Voor sommige foodies was het een thuiswedstrijd, iets dat ze niet gewend waren. Voor andere was het een hele rit om in het “altijd zonnige” Limburg te komen. Gelukkig deed het weer die dag wel de naam eer aan.

 

Voor wie niet bekend is met de term food influencers: dit zijn gepassioneerde food-lovers die online graag recepten en inspiratie delen met hun volgers. Ook wel foodies genoemd. Deze foodies stonden te popelen om meer te weten te komen over Berrybrothers én natuurlijk onze rode bes! Net als (te) veel andere mensen hadden sommige van hen ook de associatie met een ‘te zure smaak’.

samenkomst bij Berrybrothers

Rondleiding van de 'berry brothers'

Foto's maken van de rode bessen planten

De dag begon in onze kantine onder het genot van een drankje en een hapje. Een momentje om bij te komen van de rit en elkaar te leren kennen. Maar al snel was het tijd om op pad te gaan. De enige echte ‘berry brothers’, Gerco en Nijs, gingen mee om de dames rond te leiden op de rode bessen velden. Alles van land tot in de hand kwam te pas: Het telen, plukken, sorteren en verpakken.

 

De foodies mochten ook meteen zelf aan de slag. Met de hand, zoals we dat hier doen, hebben ze zelf de rode bessen van de struiken geplukt. En niet te vergeten: geproefd. Verser dan dat krijg je ze niet. 

Lijkt het jou nu ook leuk om een rondleiding te krijgen? Stuur dan een mailtje naar info@berrybrothers.nl.

Gewoon lekker op de fiets!

Na een leerzame ochtend was het tijd om de fiets te pakken en naar de volgende locatie te gaan. Maar niet zonder eerst een stop te maken bij onze automaat. Uit de automaat kun je ons zacht fruit rechtstreeks van hier kopen. Wil je dat zelf ook een keer zien en meemaken? Het adres van de automaat is hier te vinden.

 

Door de Limburgse bossen fietsten we naar de blauwe bessen en frambozen velden en kassen. Op die manier zagen ze ook nog iets van de groene Limburgse omgeving. Eenmaal aangekomen ging de rondleiding verder. Want de blauwe bessen en de frambozen konden natuurlijk niet worden overgeslagen.

Lekker met de fiets door het mooie Limburgse landschap

Welke combinatie is nu het lekkerst?

Verschillende soorten zacht fruit op tafel

De rondleiding eindigde in onze frambozen kas. In deze toffe setting stond een lange tafel op ze te wachten. Natuurlijk was de tafel lang genoeg zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kon bewaren. Voedingsdeskundige en chef-kok Freya, had een heerlijke driegangen lunch voor de foodies in elkaar gezet.

Te beginnen met een foodpairing. Hierbij was het de bedoeling om combinaties van smaken uit te proberen en te beoordelen. Iedereen had drie verschillende rode bessen jams om mee te combineren:

 

  • Een ‘gewone’ rode bessen jam
  • Een rode bessen jam met munt en limoen
  • Een rode bessen jam met chili

Vooral die laatste bleek bij iedereen heel erg in de smaak te vallen. De jams werden gecombineerd met geitenbrie, burrata, gerookte kipfilet, Le Puy linzen, gebakken beenham, witte chocolade en rode wijn. Bijna allemaal hartige ingrediënten dus. Zo zie je maar, rode bessen zijn niet alleen lekker in zoete (bak)recepten. Het zuurtje van de rode bes is ook juist heel erg lekker te combineren in een hartig recept. Op een scoreformulier gaven de foodies punten aan hun favoriete combinatie.

Niet alleen lekker, maar ook gezond

Tijdens de lunch vertelde Freya wat de gezondheidsvoordelen van de rode bes zijn. Wist je dat de rode bes het beste scoort qua voedingswaarden in vergelijking met de blauwe bes en een appel? De rode bes bevat de minste kcal en suikers, maar de meeste vezels en eiwitten. Een echt gezond stukje zacht fruit dus! Ideaal om te combineren binnen verschillende gerechten en desserts. 


Binnenkort zullen we op de website ook een blog publiceren waar we dieper ingaan op de gezondheidsvoordelen van de rode bes.

Freya verteld enthousiast over het zacht fruit

En door met de lunch

Foto's maken van de lekkere salade

De volgende gang was een vegetarische salade met venkel, koningsboleet en natuurlijk zacht fruit. Een recept van chef-kok Freya. De salade werd op smaak gebracht door een, door de influencers’ zelfgemaakte, dressing.

Als nagerecht kregen de dames een cheesecake die ze zelf konden versieren met zacht fruit. En een glaasje bubbels.

 

Wist je dat: 
Het gezonde salade recept dat de foodies hebben gemaakt, kun jij ook thuis maken! Het recept is namelijk terug te vinden in ons zomers receptenboekje dat gratis te downloaden is hier op onze website!

Inspiratie om mee aan de slag te gaan

Toen was het alweer tijd om terug te gaan. Helemaal uitgeblust van de warmte in de kas, maar vol inspiratie, kwamen de dames terug op onze hoofdlocatie. Iedereen ontving van ons een goedgevulde goodiebag mee naar huis, met daarin alles om thuis aan de slag te gaan. Met de recepten uit ons receptenboekje én natuurlijk met het bedenken van nieuwe recepten. Wij kunnen nu al niet wachten op alle lekkere recepten die de foodies gaan bedenken met ons paradepaardje. Voor ons was het een geslaagde en gezellige dag!

Ga ook aan de slag met (ons) zacht fruit!

Download dan het gratis receptenboekje hier of bekijk de andere recepten op deze pagina. Op deze pagina zullen binnenkort ook de recepten van de influencers verschijnen.

Groepsfoto tijdens het evenement

Op bovenstaande foto zijn de volgende food influencers te zien: Knoeien met Inge, Jaimy’s Kitchen, Freya’s food, Vertruffelijk, Cooking Queens, Fit Food Joy en Snoepgezond. Tijdens het tweede evenement zijn De Kokende Zussen en Robert van Kroon op het Werk langsgekomen. 

 

Alle evenement foto’s zijn gemaakt door Bram Becks.