Deze natuurlijke bessenjam is 100% vegan, glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en makkelijk om zelf te maken! Dit recept is ontwikkeld en gefotografeerd door Dalí van Zonderzooi.
Ingrediënten:
- 300 gram rode bessen (witte of zwarte kan ook)
- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 2 eetlepels chia zaad
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Spoel de bessen af met water. Doe ze in een vergiet en rijg ze van de takjes af. Check even goed of er geen enkel uitstekend takje meer aan de bessen zit.
- Doe de bessen in een kookpan en zet het vuur laag. Prak ze fijn met een vork en voeg daarna de kokosbloesemsuiker, chia zaden en het zout toe. Roer door elkaar en laat dit 5-10 pruttelen. Zet het vuur daarna uit.
- Doe de jam in een weckpotje, laat deze even afkoelen en zet daarna een nacht in de koelkast. De jam is in het begin nog waterig, maar na een nacht in de koelkast zijn de chia zaden uitgezet en zal de bessenjam dik zijn. Zorg dus ook dat er nog een paar centimeter ruimte over is in je weckpotje.
Tip: Deze bessenjam is een beetje zoetzuur van smaak. Wil je liever een zoetere bessenjam? Voeg dan wat extra kokosbloesemsuiker toe.