Picanha met rode bessen saus

Samen met @snoepgezond is dit heerlijke picanha recept met rode bessen saus ontwikkeld. Dit gerecht is niet alleen een heerlijk hoofdgerecht; het is de perfecte combi tussen een heerlijk mals stuk vlees en onze rode bes. Benieuwd hoe je dit lekkere stukje vlees zelf maakt? Linda van Snoepgezond legt het je hieronder uit:

Ingrediënten:

 

  • Stuk Picanha van ongeveer 600 gram

  • 1 sjalot

  • 1 teen knoflook

  • 150 ml groentenbouillon

  • 125 gram rode bes

  • 1 tl agavesiroop of honing

  • 1 el maizena aangemaakt met 2 el water

  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

  1. Voordat je kunt beginnen met het bereiden van dit recept; is het goed om de picanha minimaal 45 minuten op kamertemperatuur te laten rusten.
  2. Start vervolgens met het voorverwarmen van de oven op 100 graden.
  3. Snijd de vetlaag van de picanha met een scherp mes in en breng het vlees op smaak met peper en zout.

Bereiden van het vlees

  1. Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin een flinke klont roomboter.
  2. Bak de picanha eerst 6 minuten op de vetlaag en daarna nog 4-6 minuten helemaal rondom.
  3. Leg de picanha samen met het bakvet in een ovenschaal en schuif dit voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven voor een medium (/medium rare) bereiding.
    Wil je dat de picanha meer doorbakken is? Laat het dan wat langer in de oven staan.
  4. Haal de picanha uit de oven en laat rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.

Bereiden van de rode bessen saus

  1. Verwarm in de pan van het vlees opnieuw een klontje roomboter. Deze pan hoeft niet schoongemaakt te worden!
  2. Snijd de sjalot en knoflook fijn en bak dit in de roomboter tot de sjalot glazig/ lichtbruin is.
  3. Schenk de bouillon erop en laat kort inkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer dit mengsel kort met een staafmixer.
  5. Verwarm een nieuwe (steel)pan op het vuur en doe hier de rode bessen in. Na een paar minuten begint het te pruttelen en vallen de rode bessen uit elkaar. Help dit proces door de rode bessen met een vork te pletten.
  6. Schenk het mengsel van de sjalot en knoflook op de rode bessen en roer tot een egale saus. Voeg steeds een beetje maizena (opgelost in water) toe om de saus in te dikken.
  7. Als je de gewenste dikte hebt bereikt, haal je de pan van het vuur.
  8. Proef de saus en voeg eventueel nog peper, zout en een klein beetje agavesiroop of honing toe.

Smakelijk eten gewenst namens de Berrybrothers! Heb jij dit hoofgerecht gemaakt én wil je graag jouw mooie creaties delen met ons? Tag ons dan op social media #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.

Gerco, Franciene en Nijs, de eigenaren van familiebedrijf Berrybrothers