Plaatcake is eens wat anders dan een normale cake – je snijdt ‘m niet in plakken, maar in stukken! Deze variant met blauwe bessen en een knapperige kruimellaag is luchtig, smeuïg en zal gegarandeerd bij iedereen in de smaak vallen.
Dit recept is ontwikkeld en gefotografeerd door lissannesleven.
Ingrediënten:
Beslag
- 150 gram ongezouten roomboter
- 10 gram witte basterdsuiker
- 185 gram bloem
- 225 gram blauwe bessen
- 55 gram zure room
- 3 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
Kruimellaag
- 100 gram bloem
- 65 gram ongezouten roomboter
- 65 gram witte basterdsuiker
De bereidingswijze:
- Voor de kruimellaag, doe de bloem, suiker en boter in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je een kruimelig deeg hebt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voor het beslag, doe de boter en suiker in een kom en mix tot één geheel. Voeg één voor één de eieren toe en mix totdat ze volledig zijn opgenomen.
- Spatel de bloem, bakpoeder en zure room door het beslag.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel hierin
- Verdeel over het beslag de blauwe bessen.
- Verdeel over het beslag met het laagje blauwe bessen het kruimeldeeg.
- Bak de plaatcake in 50 minuten gaar.